المكونات
كيلو دقيق يكون نوع كويس -خمس بيضات -2كوب سكر مطحون -كوب وربع سمنه -فانيليا -كوب صغير جوز هند ناعم -نصف كوب لبن نصف كوب زيت -ملعقة نشادر صغيره مليانه
مقادير اخرى
تلات كوبايات دقيق و كوباية نشا و كوباية سمن معتبر
بيضتين و كيس بيكنج باودر و فانيليا و شوية لبن لضبط العجين
الطريقه:-
1:- تضربى السمن مع السكر حتى تصير العجينه مثل الكريمه
2:- ثم تضيفى البيض والفانيليا -وتضربى جامد
3:- ثم تضيفى جوز الهند
4:- ثم تضيفى الدقيق
5:- ثم تضيفى النشادر
6:- ثم تقلبى العجينه مع اضافة اللبن حتى تتكون لديك عجينه ملساء خلصى يديك بالزيت
طريقه اخرى
نضرب السكر والسمن حتى النعومه و مرحلة الكريمه
نضرب البيض والفانيليا و نضيفه للى فات
نضيف الدقيق والنشا والبيكنج باودر بالتدريج حتى نصل لعجينه يمكن تشكيلها
ويمكن ضبطها باستعمال شوية لبن
بعد كده نشكل البسكويت سواء بالماكينه الخاصه او القمع او اى شئ
و ندخلها فرن متوسط برضه زى الغريبه.... لغاية اللون الذهبى
ونخرج البسكويت يتبرد على طول
نضرب البيض والفانيليا و نضيفه للى فات
نضيف الدقيق والنشا والبيكنج باودر بالتدريج حتى نصل لعجينه يمكن تشكيلها
ويمكن ضبطها باستعمال شوية لبن
بعد كده نشكل البسكويت سواء بالماكينه الخاصه او القمع او اى شئ
و ندخلها فرن متوسط برضه زى الغريبه.... لغاية اللون الذهبى
ونخرج البسكويت يتبرد على طول
0 التعليقات:
Post a Comment